Pensioenen - Kroon Financieel Adviesbureau

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Pensioenen

Diensten


Zekerheid opbouwen voor later

Met pensioen gaan betekent vrijwel altijd stoppen met werken, waardoor u geen inkomsten uit arbeid meer heeft. Hierdoor gaat het inkomen een flink stuk omlaag. Aan de andere kant wordt er na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd minder belasting betaald en (in plaats van de AOW-premie te betalen) krijgt u nu een AOW-uitkering. Over het algemeen houdt iedereen aan AOW plus pensioen ongeveer 70% van het laatst genoten loon aan inkomsten over.
Het is gebruikelijk om tijdens een loopbaan een of meerdere keren van werkgever te veranderen, waardoor er wel allerlei kleine stukjes pensioen worden opgebouwd, maar geen volwaardig ouderdomspensioen wordt bereikt. Er blijft wel enige opgebouwde waarde gereserveerd voor pensioen, maar meestal zonder inflatiecorrectie en zonder rekening te houden met de salarisstijging die met uw carrière mee groeit. Dit noemen we een pensioenbreuk.
Doordat er veel gegevens over het arbeidsverleden nodig zijn en er veel regelgeving rond pensioenen is, kan het voor particulieren lastig zijn om goed inzicht te krijgen in hun pensioensituatie. Wij willen u graag helpen door samen de opbouw van uw pensioen te bekijken, zodat u op uw oude dag nog lekker kunt genieten - zonder al te veel financiële zorgen. Bij geconstateerde tekorten, zullen wij natuurlijk graag een voorstel voor pensioenbreukreparatie doen.

Vragen?
Wilt u een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Bel ons: 070-3193130.
Het is ook mogelijk meteen een offerte op te vragen via een e-mailformuler.Via uw DigiID kunt u op deze website veel persoonlijke informatie vinden over uw pensioen

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu